recept: Mamma Valéria, Kifőzde
Mamma Valéria
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

20 dkg apró burgonya,
1 fej vöröshagyma,
2 sárgarépa,
1 Camping sajtkrém,
10 dkg Karaván sajt,
5 dkg vaj,
2 dl tejföl,
ételízesítő, só, petrezselyemzöld,
bazsalikom, őrölt gyömbér



Az apróra vágott hagymát a vajon megpirítom, majd ráteszem a sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, megszórom ételízesítővel és megpárolom.
Jól elkeverem a tejföllel és megszórom a fűszerekkel, azután felöntöm vízzel és felforralom.
A megtisztított krumplit uborkaszeletelővel vékony szeletekre darabolom és a forró levesbe teszem, 10 percig főzöm.
Beleteszem a Camping sajtot, jól elkeverem, és a lobogó levesbe apránként, folyamatos kevergetés mellett belehintem a lereszelt Karaván sajtot is.
Ezután már csak az ízesítést kell ellenőrizni, és kész is a finom, pikáns ízű, aranysárga leves.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Vali Mama receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.01.28. Utoljára frissítve: 2008.08.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 13:30:53 - 1.73)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez